Montessori ile çocuklar yaşayarak öğreniyor

28-06-2022 11:04
Montessori ile çocuklar yaşayarak öğreniyor

"Hayatın en önemli dönemi üniversite yaşı değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, insan zekasının şekillendiği zamandır. Ama sadece zeka değil, insanın bütün mümkün becerileri de bu dönemde oluşur. Çocuk, hiçbir yaşta, zekice bir yardıma, bu dönemde olduğu kadar ihtiyaç duymaz.” - Dr. Maria Montessori

 

 

İtalyan eğitimci Dr. Maria Montessori’nin geliştirdiği ve bugün tüm dünyaya yayılan Montessori Eğitimi; çocukların yaşayarak, aktif bir şekilde deneyimleyerek, kimseye muhtaç olmadan kendi kendilerine öğrenip becerilerini geliştirmelerini amaçlayan özgün ve özgür bir felsefe…

Doğumdan ortaokul çağına kadar olan çocukların gelişimlerini destekleyen bu başarılı eğitim modelinin en önemli özelliklerinden biri ise; mekanın tasarımı.

 

MONTESSORİ FELSEFESİNDE MEKANIN ÖNEMİ

Montessori eğitiminde, çocukların özgürce kendi yapmak istedikleri faaliyetleri seçebileceği, rahatça gezip keşfedebileceği, mobilyaların erişilebilir noktalarda konumlandığı, merak uyandırıcı objelerle donatılmış ferah mekanlar esastır.

Belirli bir yaş aralığındaki çocukların öğrenme, eğlenme, deneyimleme ihtiyaçlarını karşılamak için odalar ve odalardaki her bir materyal özel tasarlanır.

Odadaki materyaller, çocuğun ilgi duyduğu aktivite ve konular arasında eşleşmeler oluşturarak gelişimini destekler. Montessori Eğitimi klasik eğitimde olduğu gibi belli konuları, aktiviteleri, oyunları çocuklara belli programlar çerçevesinde dikte etmez. Çocuğun kendi programını seçmesine; öğrenme sürecinde kendi ritmini ve hızını bulmasına izin verir.

Merakı, ilgisi yönünde özgür öğrenme modeli ile büyüyen çocukların daha dışa dönük, sosyal ve özgüvenli bireyler oldukları da gözlemlenmiştir.

-"Çocuklar bağımsızlığını nasıl elde eder? Sürekli aktiviteyle.

Nasıl özgür olurlar? Sürekli çabalayarak.

Gelişimin faaliyetten kaynaklandığını biliyoruz. Çevre, aktiviteye ilgi uyandıran ve çocuğu kendi deneyimlerini gerçekleştirmeye davet eden unsurlar açısından zengin olmalıdır.” - Dr. Maria Montessori

 

MONTESSORİ FELSEFESİNDEN İLHAM ALDIK

The Little Concept olarak Montessori felsefesinden ilham alarak, çocuğunuzun ilgisini uyandıracak, hem eğlenip hem öğreneceği ve kendi kendine birçok işi yapabilme özgürlüğünü deneyimleyeceği konsept tasarımlar hazırladık.

·Birbirinden farklı ve özgün Montessori karyola ve beşik modellerimiz çocuklar için hem yatak hem de oyun alanını bir araya getiriyor. Geniş karyola alanında yatak yere yakın tasarlandı. Böylece çocuğunuz rahatlıkla kendi başına yatağına çıkabiliyor.

·Karyola alanındaki pedagog onaylı özel duvar kağıtları çocuğunuzun hayal gücünü destekleyecek ve yeni bilgiler öğrenmesine yardım edecek şekilde dizayn ediliyor.

·Çocuğunuzun kitaplığı da yine onun erişebileceği boyda yapıldı. Böylece istediği zaman kitaplarını raflardan rahatlıkla alabiliyor ve geri koyabiliyor.

·Çocuklar için özel ve eğlenceli masa ve sandalye tasarımlarımız da hem küçüklerden hem büyüklerden tam not alıyor. Masa ve sandalyeler çocuklarınızın boyutunda tasarlandı. Böylece kendi başına sandalyeye çıkması ve masayı kullanması mümkün oluyor.

 

HEM ÇOCUKLARIN HEM EBEVEYNLERİN GÖZDESİ

Montessori karyola takımlarımızın eğlenceli, rahat ve öğretici unsurları çocukların odalarını ve yataklarını benimsemesine yardımcı oluyor. Çocuklar odalarını seviyor ve burada vakit geçirmeye bayılıyor.

Üstelik geniş karyola boyutları sayesinde annelerin veya babaların da istedikleri zaman çocuklarıyla yatakta ve oyun alanında konforlu vakit geçirmesine imkan tanıyor. Böylece aile arasındaki bağ da güçleniyor.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.